Ehem #7 : Childhood Breakfast

Saturday, March 31, 2012





Gombak, March '12


When I was little my must have cereal was Koko Crunch. Kalau bukan Koko Crunch, its gotta be Honey Stars or Trix. Tapi sekarang bila dah besar kalau beli cereal nak pilih yang oat cereal je. Kalau boleh pilih yang ada tulis 'sugar free' or 'fitness diet' yadaa yadaa. Bajet nak jaga kesihatan. Bajet jela tapi.

Nampak sangat sekarang dah gemuk sebab tu pulun beli cereal diet tapi tak kurus kurus jugak.


Anyway, whats your favourite cereal? 




Lots of love's breakfast!

Monday, March 26, 2012

Gombak, march '12


Its monday morning! Mama kejutkan mintak tolong siapkan breakfast untuk Mimie. So i prepared yang paling malas, yakni Egg Toast. Kalau nak lagi malas maka ianya Toast dengan Nutella. Yang tu memang dah malas habis dah tu. Lepastu bancuh Milo/Susu untuk dia. Tengok la Mimie nak minum apa haritu. Tapi biasanya dia akan pilih Susu Coklat DutchLady. Tehehee maksudnya lagi senang kerja sebab takpayah bancuh, just keluarkan dari fridge dan siap. 

Mimie asked, "Kak Ona, harini ni kita breakfast apa?"
"Toast telur"
"hari hari sama"

Vah vah vah vah bertuah punya budak.



Garlic Spread Toast + Cheesedale Cheese + Egg

Sila tambah Beef/Chicken Patty kalau taknak boring. Nahas mimie kalau dia cakap toast ni sama lagi.

NYEAHAHA