#Ragam Tuition Centre [3]

Monday, July 18, 2011


Pada suatu petang yang hening, hening lah sangat padahal duduk dalam office mana tau hening ke tidak.

Ehem pada suatu petang yang hening, masa dalam tuition centre, ontheway nak pergi washroom, ada this one student lalu sebelah and talked to me sekejap.  He is very cute and lepastu pandai, lepastu dengar cakap, senang cerita one of my favourite student. :P



Name: Chunlik W***
Age: 8 years old (Standard 2)
Gender: Male.


*Translated conversation. Originally in mandarin.*

Chunlik: miss sri u got facebook?

Sri: got. Why?

Chunlik: u put what name as ur fb name?

Sri: I put my name la. haha why?

Chunlik: I want to add u.

Sri: whats ur fb name?

Chunlik: chunlik W***.

Sri: what picture? your picure?

Chunlik: yes my face.. Eh no no.. My face, but old face.

Sri: haha old face? ok I'll add you once I get home?

Chunlik: Yeay!


*the next day. while in the class during take-5*


Sri: i saw ur profile already. ur profile pic got one grandnanny at the back right?

Chunlik: yes! Miss Sri, thats my grandma. it was her birthday celebration. You add me already?

Sri: Yup

Chunlik: Yeay! I will approve this friday! Mummy only give me online on Friday and Saturday.




Chun Lik Profile Pic. The one with his old face hahaha. With his grandnanny at the back.


Too cute. Mata sebelah single-eyelid sebelah double-eyelid haish cuteness overdose. and masa I asked him about his profile picture kebetulan student lain dalam class dengar. Sudah. Now semua nak add Miss Sri T_T. 

So that they wont feel offended, I asked them to write their emails on a piece of paper and let me add them instead.  Tapi I didnt add pun. Takut I'll be giving bad influence ke maklumlah cikgu they all ni pun bukan betul sangat wuaaaaaaa T__T. (nangis tahi lalat dipipi.)





16 years had past.

Wednesday, July 13, 2011


1995's Ona, Papa, and Along.

Now everyone and everything changed. Wonder how will i look in the next 16 years. Only if God's Will. Happy Wednesday People!




Do not ask whats with my pose.
haha



As stated above, I went to work last Saturday. ni bukan entry nak sokong or provoke mana-mana pihak. ni just entry how my Saturday went like. eventhough papa dah cakap jangan pergi kerja masa 9 July. Mama pun cakap jangan. But i insisted to go, sebab ada hal nak settle.

Overall, memang agak susah nak travel especially untuk orang awam macam I yang tak berpihak pada mana-mana pihak dan tak berminat ke arah mana-mana pihak and all i want is, to go to work thats it. Pavi closed, bukitbintang closed, timesquare closed, klcc too. Some others small peniaga or penjaja yang generate money dengan jual air or whatsoever pada hari sabtu dimana semua orang akan keluar shopping pun affected for sure.


Malam before 9 july I googled which public transport I can take sebab jalan tutup.  So early in the morning at about 9am, I took Putra LRT from taman melati, and stop dekat Masjid Jamek. First impression? Lega. sebab as far as i concerned, major area includes Masjid Jamek. So bila turun Masjid Jamek, tengok dari atas station, kereta takde langsung, and that make sense lah sebab jalan tutup haha sepak kang kau ni sri. And yang nampak is banyak gila polis with limegreen jacket. and i automatically "wow. ok."

So i ride from masjid jamek then nak turun dekat salak selatan. otw ke salak selatan, station example like Pudu, and Hang Tuah dah mula tutup and lrt mula packed dengan orang muka cuak sebab tak tahu nak pergi kerja macam mana.

Sampai ofis, mengajar seperti biasa, time break, i googled updates about the rally etc. And then, pukul 1.30pm adik i called, she informed me that lrt taman melati, terminal gombak, wangsa maju are closed. So macam mana sri ni nak balik? Demmit, tadi bila nak pergi, buka, bila nak balik tutup pulak.

Bila habis kerja, I straight away beli ticket to Masjid jamek. And then ada notis tampal dekat counter yang Station Masjid Jamek tutup! fine. Dah tak tau nak pergi mana. then i asked the lady sitting in the counter, where should i go to reach putra lrt? Dia kata naik star sampai bandar tasik selatan, then naik KTM to KL sentral.

Ok so, I naik and stop dekat bandar tasik selatan and naik komuter. KTM station was hectic. semua orang saling membantu tunjuk direction. the situation was different really. Banyak gila foreigner cuak. I pun cuak jugak sebab masa ni pulak baru realised not enough cash how i wished 10 bucks dalam pocket cukup. nak cari atm dekat mana pulak time time macam ni.

lepas naik ktm rasa lega sikit. then I tengok map and plan dalam hati, ok, I nak stop dekat batu caves, then call papa suruh jemput. Tak sampai dua minit papa called,

"papa dengar the perhimpunan dah shift to Batu Caves, try not to stop there."

And i was like... ARGH. Dan tiba-tiba "ding dong, keretapi api ini tidak akan berhenti di station batu caves, harap maklum."


Rasa macam nak tumbuk dinding KTM tu je masa tu. Acah acah kuat lol. So next, plan nak turun kl sentral. from there, naik putra, turun mana2 station nearest and available to my house.

Turun je dari KTM dekat KL sentral, lega sangat. jalan jalan jalan nak pergi putra. HAHAHHAHAHAHAHAH. KL SENTRAL punya putra LRT pun TUTUP. now seriously buntu tak tahu nak balik macam mana. mana ada bus. dah lah sorang-sorang, duit cukup-cukup je, baterry phone pulak dah nak habis. how pathetic i was that time.

ramai gila orang dekat sana. hectic gila sebab ada yang dah tunggu 3 jam.  

ada sorang aunty ni tengah mengamuk dengan officer yang tgh jaga dlm 'pagar' lrt tu. lepastu semua orang mula jerit "bukak! bukak!"
Banyak gila photographers. ada yang tengah mengamuk, ada yang tengak gelak.
So haritu ada dua rally. Rally Bersih. and rally mogok suruh bukak gate lrt. :P






i waited there for about 2 hours. maybe less. duit critical, battery handphone pun duakalilima tengah critical jugak. Mama called, i kene lecture lagi, "mama dah cakap jangan pergi kerja kan?"

kalau snap sambil berdiri, u can see ramai gila tengah duduk macam pelarian.
and I'm one of them. AHAH. 


After hours of waiting, the gate finally open. the officer is so baik, dia kerja so effective. bila gate dah buka, the crowd semua cakap "aunty go in first! aunty go in first!" and everyone burst into laughters. haha serious funny that moment tapi malas nak cerita semua, but it was totally an experience.

Naik lrt, tiba2 ramai kawan. sebab semua orang tanya and mula borak dengan u:

"u tadi stucked brape hours?"
"alamak klcc station tutup lagi ni, where should i stop?"
"tadi u nampak tak rally tu? ramai gila orang"


lrt yang initially was so packed dah mula lengang. I was standing alone bersandar dekat tepi pintu and pandang the KL environment. No cars. empty. tapi bila nak masuk area setiawangsa dah mula nampak kereta.

i drop at taman melati station coz takut station gombak close and took a cab and went back home. safe and sound.


mind map: stations lrt which i took that day, naik dan turun.



which is 8 different stations in total.



Disclaimer: I am not part of any so called Bersih 2.0 rally, nor the Patriot. I just went out for work and what can i say more? Its an LRT day. Hee.










Transformer 3: Dark of the Moon

Sunday, July 10, 2011


Me, Aisya and Wesha went to watch Transformer tapi ended up Aisya sorang je yang stay until the last minutes of that movie. I was so bored and sampai tahap kesabaran melampaui batas and terjerit "jom keluar dari sini?" to these girls. And we went out. Wesha je sebab rupanya dia pun bosan hahaha.

Went out from cinema to get out fav snowflakes while waiting for Aisya. Looks like snowflakes is more appealing than Transformer heh? :P