Actually sepanjang mengajar dekat sana, yang paling entertaining was bila ajar budak darjah 1. I'm teaching darjah 1 kelas pagi. Siang and petang ajar darjah 4, 5, 6. Kelas darjah 1 macam relax sikit. Darjah 1 best sebab kelakar tapi diorang tak sedar yang diorang tu kelakar. 

Tak padan dengan darjah 1 dah ada crush crush. Cikgu pun kalah. Ada yang sengaja nak kene denda sekali dengan kekasih hati dia. Yang takboleh tahan gelak bila tanya dia:

"Kenapa you nak kene denda sama dengan dia? U suka dia ke?"


"Saya suka dia."



-______-"



Xiu Qing



Part 1 Video

Part last-last video gelak sampai sekarang.

*SILA CLICK/ON Annotation (speech bubble) untuk translation.


*Memang kene garang. Cikgu yang baik hati (pengsan) pun akan evolve jadi garang after 3 days.*





TRANSCOMER. -____-"




Comments (11)

On August 22, 2011 at 11:36 PM , Miscellaneous Smiles said...

kmu y ckp cina tu ka ramadana..

fuyooooo

 
On August 23, 2011 at 12:08 AM , kembatolo™ said...

tu dia..amoi dah bukak mulut daahhh~ hahaha

 
On August 23, 2011 at 12:26 AM , Cik NurulZaty said...

garangnya cikgu..hee

btw, ur student sume cute2 lah..

transcomer!!

 
On August 23, 2011 at 12:58 AM , yanasensei said...

first time komen sini. haha lawak!!

 
On August 23, 2011 at 2:07 AM , haryani said...

haha semua comel..

 
On August 23, 2011 at 5:05 AM , JIJI YU said...

mmg berani

 
On August 23, 2011 at 6:52 AM , fikah mus said...

Now, I've seen that 'garang' side of yours.
Hahaha.
Walaupun aku dah banyak kali dengar kau cakap Mandarin, aku tetap kagum macam biasa bila dengar kat video tu.
Hahaha.

p/s: Oi Wuzhe kiut gila!!!

 
On August 23, 2011 at 8:41 AM , ღ p!nk veLvet ღ said...

hahaha! comei gile transcomer :P

 
On August 23, 2011 at 6:10 PM , Tyra Vader said...

Homagad , Oi Wuzhe is indeed very good looking !

 
On August 24, 2011 at 1:24 PM , xfatynx said...

memang takde slang melayu langsung. I belajar mandarin 3 thun pn tergagap gagap lagi. Kagum kagum dengan kamu sri. Clap clap :)

 
On September 7, 2011 at 9:19 PM , LittleGurl said...

sri!!! kite blaja mandarin 3 years jugak kt uitm, tp still xreti2 nak ckp. tulis orait. nak ckp je teros tergagap haiyyyaaaaaa~


ajar plis ajar...(smbil knyit2 mata)